zondag 4 mei 2014

De dorpjes rond Uzès

Vandaag zouden we het wat rustiger doen. In de voormiddag reden we wat rond in de omgeving van het mooie stadje Uzès: "l'Uzège" in het Frans. We reden eerst naar Flaux, een dorpje met zo'n kleine 400 inwoners. Door uitgestrekte bossen reden we dan op Vallérargues. Linksaf namen we daar de D6086 tot in Pouzilhac van waaruit we de Route de Pouzilhac namen in de richting van La Capelle-et-Masmolène.

Langs deze weg reden langsheen l'Etang de La Capelle. We parkeerde de wagen tussen de wijnranken, weg van de straat, en keken uit over het water en de grote rietvelden. Een bruine kiekendief was aan het jagen, terwijl links een zwarte wouw statig overvloog. Boerenzwaluwen vlogen kriskras door elkaar, in een dode boom zaten zowel roodborsttapuit, Europese kanarie als rotsmussen. Putters vlogen roepend over. We genoten.

Wijnranken

Europese kanarie

We reden door het dorpje La Capelle - Masmolène lag nog 1 km verder - en vonden de andere oever van de vijver. Daar deden we een korte wandeling. Voor de derde dag op rij vonden we die mistral niet aangenaam! Via Vallabrix en Montaren-et-Saint-Médiers reden we terug naar Uzès.

De vijver van La Capelle

's Namiddags reden we tot aan de "Pont Saint-Nicolas de Campagnac" over de Gardon. Deze brug zorgt voor de verbinding tussen Uzès en Nîmes. In de omgeving ervan deden we eerst een wandeling vooraleer de rotsen te beklimmen tot aan de falaise waar we een mooi zicht hadden op de stroom en de brug.

De Gardon

De Pont Saint-Nicolas

We hadden nog wat tijd over en beslisten nogmaals naar onze ontdekking, de vijver van La Capelle te rijden. We hoopten op iets minder wind maar niets was minder waar. Het enige voordeel ervan was dat de hemel volledig wolkenloos was en de zon alles mooi bescheen. Maar ... in de schaduw was het niet te doen ...

Een witte kwikstaart en zijn vijand

Le Chateau van La Capelle

We reden terug naar Uzés. Wij hadden toch 87 soorten vogels gezien, het was mooi geweest ... ondanks die wind. Morgen zouden we naar Brussel sporen ...

Please click on the images for a larger view!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten