maandag 26 mei 2014

Azerbeidzjan: dag 6

Vandaag verlieten we voor de tweede maal de hoofdstad maar deze keer reden we noordwaarts, de Kaukasus tegemoet.

Bakoe - musea

Volgens ons programma zouden we stoppen in de omgeving van de Candy Cane Mountains en met een "superbe stop at Besh Barmag". Onze begeleiders beslisten er echter anders over en we reden recht naar ons volgende hotel: Jannat Bagi Hotel in Altiaghach. De Candy Cane Mountains of letterlijk vertaald "de als kandijsuiker gekleurde bergen" kon ik fotograferen door het raam van een rijdende bus!


Candy Cane Mountains

Men had ons aangeraden een zwembroek mee te nemen, zowel voor een duik in de Kaspische Zee als in het zwembad van ons hotel. We hadden echter geen gelegenheid gekregen om in het meer te gaan zwemmen en in ons hotel ... stond het zwembad leeg!
Droge zwemkom.

We trokken dan maar de bergen in, met een kabelbaan nog wel. Mochten we dit wel vertrouwen? We kwamen heelhuids boven en beslisten te voet terug naar beneden, naar het hotel te wandelen.

Gebouw kabelbaan

Kabelbaan

Gekraagde roodstaart

Grauwe gors

Grauwe klauwier

Roodborsttapuit

Vlinder

Witte kwikstaart

Lokale zoo

Op onze weg hier naar toe zagen we voor het eerst vale gier, arendbuizerd, steppebuizerd. Ook werden een boomleeuwerik en een boompieper waargenomen. Een koppeltje roodborsttapuit, een grasmus, een tjiftjaf en dichtbij onze kamers enkele appelvinken vulden het lijstje van nieuwe soorten aan. We telden er vandaag 10 zodat het totaal op 130 soorten kwam.


Please click on the image for a larger view!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten