dinsdag 27 mei 2014

Azerbeidzjan: dag 7

De bedoeling was om drie dagen in de "Higher Caucasus" te blijven om er te genieten van de alpenweiden, de valleien en de rotspartijen in de omgeving van Khinaliq en Laza. Vandaag zouden we ons verplaatsen naar Khinaliq,  het hoogste bergdorp van Europa - althans volgens de Azeri - waar onze kamers gereserveerd waren.

We reden terug van ons hotel naar de grote weg langs de kale kleurrijke bergen, deze maal met stop, en we bezochten uiteindelijk toch Besh Barmag. Na de middag reden we dan verder via Quba - waar we bier aankochten voor drie dagen - naar Khinaliq

Foto's zeggen meer dan mijn verhaaltjes, dus hieronder komt een selectie van de foto's die ik op  dinsdag 27 mei nam ... Ik begon met een vroege wandeling in de omgeving van het hotel.

Please click on the image for a larger view!


Gekraagde roodstaart

Grote Karekiet

Grauwe Klauwier

Grauwe klauwier

Na het ontbijt sleurden we zelf onze valiezen naar de parking, het elektrisch wagentje bleef immers veel te lang weg. De moesten terug langs dezelfde weg en dus stopten we deze maal wel ter hoogte van die kale heuvels.

Candy Cane Mountains

Daarna werd ook Besh Barmag aangedaan. Op de weg er naar toe zagen we monniksgieren neerstrijken in het landschap. Een reden om een nieuwe stop in te bouwen!

De vijfvingerrots van Besh Barmag

Nu een heiligdom naast de Kaspische Zee

Monniksgieren

Aan het heiligdom van Besh Barmag waar vele gelovigen naar toe komen om te bidden, aalmoezen uit te delen aan sukkelaars die er op de trappen zitten, gingen wij, buitenlandse vogelaars op zoek naar de gevederde bewoners. Dat er nogal wat zaten blijkt hieronder

Rotsklever

Rotsmus

Rotsmus

Rotsmus
Finsch' tapuit

Bonte tapuit

Zwartkopgors

Blauwe rotslijster

Aangekomen in het Nazli Bulag Hotel - weeral veel te vroeg - werden ons de kamers toebedeeld. Wij kregen er een met een groot gat in de vloer en zonder stromend water. Na het ons beklagen van deze toestand werd ons een andere kamer in een nieuwer gedeelte toegewezen. Ook hier was niet alles perfect in rode maar het was vele malen beter dat waar men ons eerst wilde in onderbrengen.

Later wandelden we in groep bergop naar een nog hoger gelegen dorpje waar we veel bekijks hadden en waar de lokale jeugd ons volgde. 

Deze avond kwamen we aan 143 soorten, m.a.w. we hadden vandaag 13 nieuwe soorten gezien. Goe bezig! Vermeldenswaard waren: lammergier, dwergarend, blauwe rotslijster, zwartkopgrasmus, Kaukasische tjiftjaf, rotsmusgrijze gors, rode wouw en monniksgier.

Please click on the image for a larger view!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten