woensdag 28 mei 2014

Azerbeidzjan: dag 8

Vandaag reden we met twee wagens ("Special minivans are provided there"), een camionette en een Lada-jeep, de bergen in op zoek naar hoenders: de Kaukasisch korhoen en/of de Kaukasisch berghoen. Van ons hotelletje reden we op Khinalug, ook geschreven als Khinalig of nog Xinaliq, een oud bergdorp op een hoogte van 2350m, en zo verder de alpenweiden op tot er geen piste meer was. Te voet trokken we hoger ondertussen alles afspeurend op zoek naar een of andere lifer.

Please click on the image for a larger view!

Khinalig


Grauwe klauwier

Greater Caucasus

Lammergier

Sneeuwgors

Tapuit

Voor onze lunch zakten we terug af naar het bergdorpje. Na een kleine wandeling en de begroeting van de lokale bevolking konden we onze meegebrachte lunch nuttigen een een klein huisje waar de lokale mannen normaal samen kwamen om er thee te nuttigen. Met oud dagbladpapier als onderlegger konden we ons "lekker" (althans volgens enkele van onze groep) middagmaal nuttigen. De lokale man die in zijn zondagskostuum stilzwijgend de thee voor ons zette kwijtte zich goed van zijn taak!

Bewoning

Middagmaal

Lokale vrouw

Jongeling

Na wat verbroederd te hebben met de lokale jeugd - die even door onze verrekijkers en telescopen mochten kijken - trokken we te voet de bergen in, deze maal op zoek naar de rotskruiper. Hoe goed onze tolk ook haar best deed ... geen enkele van onze doelsoorten kwam vandaag voor de lens ...

 
Alpenkraai

Zwarte roodstaart

Aida

Vale gier

Vale gier

Onze soortenlijst werd langer en langer. We bereikten nu 161 soorten! Nieuwelingen waren o.a.: Kaukasisch berghoen (een klein ewart stipje in de verte - voor mij zelf tel ik deze niet mee!), strandleeuwerik, rotszwaluw, waterpieper, witkruinroodstaart, beflijster, grote lijster, alpenkouw en -kraai, sneeuwvink, roodvoorhoofdkanarie, roodmus, ortolaan.


Please click on the image for a larger view!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten