zondag 25 mei 2014

Azerbeidzjan: dag 5

Vandaag was een overgangsdag, 's Avonds moesten we terug in de hoofdstad zijn om de dag daarop noordwaarts te trekken. Bij de morgenwandeling in Masally bezochten we nog - afgaande op de lekkere geur - een lokale bakker.

De bakkerij


 Onze begeleider-vertaler en botanist - we noemden hem "de paster" - was gisterenavond naar huis gegaan, we zouden hem deze morgen langs de weg oppikken en hij zou ons "zijn kind" tonen: het Hirkan Milli Park. Van dit uitgestrekte oerbos (meer dan 40.000 ha) bezochten we slechts een klein gedeelte ten zuiden van Lankaran en dichtbij een strekdam met stuwmeer: het Khanbulanchay Reservoir dat dient om de subtropische omgeving te bevloeien .

Please click on the image for a larger view!

Oerbos

Irrigatie reservoir


Grote bonte specht

Kleine vliegenvanger

Lokale dame


In de namiddag reden we terug naar de hoofdstad. Er werd wel nog even gestopt en gezocht naar een shikra , die we spijtig genoeg niet vonden.


Strandplevier

  
Kuifleeuwerik


Later op de avond bezochten we Bakoe by night. Door de florerende olie-industrie kent de stad een ogenschijnlijk onbegrensde welvaart. De landschappen, arbeidsomstandigheden en woningen op het platteland staan in schril contrast met de megalomane verlichte gebouwen en buildings in Bakoe.


De stad van het vuur

Maiden Tower

Omwalling 

We zagen vandaag toch nog 10 nieuwe soorten wat het totaal op 120 bracht. Het waren ondermeer de krombekstrandloper, dwergstern, GBS, duinpieper, roek, bergfluiter ...

Please click on the image for a larger view!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten