vrijdag 30 mei 2014

Azerbeidzjan: dag 10

Vandaag moesten we terug naar de hoofdstad Bakoe. Morgen zouden we immers terug vliegen naar ons dierbaar landje waar het toch zo goed leven is! Dat blijkt toch na elke internationale reis, niet!?

Bij een vroege wandeling, dichtbij de ingang van het Shahdag Milli Park, letten we ook nog even op de mooie bloemenpracht van deze alpenweiden. Aida was al klaar om ons haar hoofdstad te tonen.

Ingang Shahdag Milli Park 

Bloemenpracht

Aida

We verlieten dus Laza, passeerden het toekomstige wintersportoord in aanleg en reden langs de Kaspische Zee terug. Wel hielden we nog even halt aan de vijfvingerige rots die druk bezocht werd door bedevaarders. Wij keken nogmaals uit naar allerlei kleine vogeltjes en aten daar onze lunch op. De rotsmus, de rotsklever, de Finsch' tapuit, ja zelfs een hop waren alle op de afspraak. En nog één nieuwe soort werd genoteerd: de oostelijke blonde tapuit. Zo kwam ons totaal op 165 soorten voor deze reis.

Rotsmus

Rotsmus

Rotsklevers

Rotsklever

Hop

Finsch'tapuit

Aida en Arzu

Joods kerkhof


In de late namiddag toonde Aida ons het oude centrum van haar hoofdstad waar ze zo fier op was. Wij hadden echter een andere idee. Want daar waren we het er over eens, Azerbeidzjan zullen we in de toekomst niet meer aandoen! Nee, de buurlanden Georgië (in 2012 bezocht) en Armenië (in 2013 bezocht) waren ons veel beter bevallen en dit op alle gebied. Maar, we geven het toe: de reis was iets te laat gepland, de trek van de (roof)vogels was al lang voorbij, we waren schromelijk te laat!

Bakoe: Huis van de poëzie

Een lokale schone

Please click on the image for a larger view!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten