zaterdag 24 mei 2014

Azerbeidzjan: dag 4

Heydar Aliyev, de derde President van Azerbeidzjan die in 2003 overleed, wordt er nog steeds aanbeden. Geen stad in dit land heeft niet een standbeeld, een park, een gebouw met zijn naam. Enorme foto's van wel 10 verdiepingen hoog versieren appartementsblokken!

Zo ook in Massaly waar we deze morgen al vroeg op stap waren om er even kennis mee te maken. We wandelden door het park ter ere van deze president, genoten van de rust op een grote plein met imposante overheidsgebouwen en kwamen via een niet geplaveide weg terecht in een woonwijk waar het toch niet allemaal zo mooi is als langs de grote verkeersassen.

Please click on the image for a larger view!
Het Heydar Aliyev-park van MassalyOverheidsgebouwen

Woonkazernes

Na een simpel ontbijt - genoeg brood met een gekookt eitje - reden we naar de kust. De Kaspische Zee is een meer en dus zijn er daar geen getijden. Regelmatig werd halt gehouden om uit te kijken over immense waterplassen met een rijke vogelwereld.

Rosse waaierstaart

Ralreiger met kikker

Wat verder langs de kust kwam een lokale man ons vervoegen om ons te begeleiden in dit enorme gebied. Hij kwam per motorfiets met sidecar aangesjeest.  Ik mocht even plaats nemen en doen alsof ... 

Motor met sidecar


Vale spotvogel


Terekruiter

 Later bracht hij ons naar een kleine gemeente Baliqchilar (zijn woonplaats?) waar er door onze begeleidende "ornitholoog" wat vis gekocht werd, die onmiddellijk door een lokale vrouw klaargemaakt werd en waarvan we een klein stukje te eten kregen in een onbewoond gebouwtje,  een bouwvallig krot. Blijkbaar was het daar voor onze begeleiders en chauffeur zo goed dat ze gerust nog wat langer wilden blijven zitten: "het was te warm om te gaan vogelen!" Na wat aandringen waren ze toch bereid ons verder te voeren. Ondertussen werd door onze groep een middelste jager toegevoegd aan de lijst.

Onbewoond "restaurant"

Kaspische gele kwikstaart

Witwangstern 

Gierzwaluw

Grauwe gors

Groene bijeneter

Groene bijeneter

Grote karekiet

Kleine zilvereiger 

Jong meisje

Oudere dame

Achttien nieuwe soorten hadden we vandaag gezien. Ralreiger, kleine en breedbekstrandloper, terekruiter, grauwe en kleine vliegenvanger, grauwe gors en gekraagde roodstaart kwamen op onze lijst te staan die aangroeide tot 110 soorten.


Please click on the image for a larger view!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten