zaterdag 3 mei 2014

Door de Camargue naar Uzès

Na een stevig ontbijt checkten we uit en reden we direct naar het Parc Ornithologique de Pont de Gau, op zo'n 3 km van Saintes-Maries-de-la-Mer. Ook daar waren we al verschillende malen geweest: vele "Camargue-vogels" kunnen daar van dichtbij bekeken en gefotografeerd worden. Trekpleisters zijn de honderden roze flamingo's in hun natuurlijke omgeving.

Ingang van het park

Koereigers, blauwe reigers en kleine zilverreigers nestelen daar in de bomen terwijl honderden toeristen per dag er kiekje van nemen. Vanop een paar meters kon ik zelfs een kwak portretteren. Voor de steltkluut en oeverloper moesten we al een tijdje plaatsnemen in een vogelkijkhut waar de mistral ons het water in de ogen deed krijgen.


Vandaar reden we naar "Le Centre du Scamandre". Maar eerst deden we de "Cadé du Pont" aan in Gallician. Jaarlijks middagmalen we daar voor een democratisch prijsje. Ik had nogmaals .... een lekkere entrcôte!

Als dessert reden we nog eerst het dorpje binnen om er aan een oude tempel nog een geocache op te pikken. Daarna wandelden we langs de vijver van Scamandre waar we vooral oog hadden voor de vele oeverzwaluwen en gierzwaluwen. Op de terugweg waren het terug twee witwangsternen die onze aandacht trokken.We waren hier dicht bij "trappenland". Via een klein ommetje op weg naar ons verblijf in Uzès konden misschien wel de kleine trap zien. Voorzichtig - zowel om de vogels niet op te schrikken als de wagen niet te beschadigen om dit zanderig landweggetje - reden we naar de plaats waar we verleden jaar met een lokale vogelaar deze prachtige vogel gezien hadden. Op de prikkeldraad langs de weg zagen we eerst een twintigtal rotsmussen - je weet wel met dat gele vlekje op de keel - en daarna enkele bijeneters. En dan zag ik in de verte een kleine trap opvliegen. Die fotografeerde ik. We zetten de wagen aan de kant en deden een kleine wandeling in de omgeving. In totaal zagen we zo 7 kleine trappen vliegen maar alle veel te ver van ons om ook maar ze beter te kunnen bekijken. Al bij al waren we toch tevreden met deze waarneming.Please click on the images for a larger view!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten