zondag 28 oktober 2012

La Polleur

Vandaag was onze bestemming de "Fagne de la Polleur" dichtbij Mont Rigi. In die fagne wordt een riviertje gevormd, de Polleur genaamd die dan verder nadat er een ander riviertje bijkomt de Hoëgne vormt.

Vannacht waren we overgegaan op winteruur. Maar in plaats van één uur langer te slapen wilden wij één uur langer buiten zijn! We zaten dus al om 7u00 aan 't ontbijt en werden hoogstwaarschijnlijk door de bediening voor zot verklaard. Maar wij wilden optimaal profiteren: er was geen wolk aan de hemel en iets na 8 uur kwam de zon in al haar glorie op.Via een pad langs de rand van het bos gingen we op stap naar de fagne. Daar waar de zon nog geen toegang had gekregen lag hier en daar wat sneeuw en stonden de paddestoelen er bevroren bij.Via een knuppelpaadje kwamen we uit het bos in de fagne terecht. Eerst nog begroeid met berken, wat later enkel nog de 80cm dikke graslaag waar men best geen voet in zet!

Het stroompje "La Polleur" - soms "Poleûr" geschreven - lag er ijzig bij. De randen waren bevroren en het ijs was een dankbaar onderwerp voor ons fotografen.

Wat later dan gepland namen we afscheid van elkaar bij een laatste drankje in de brasserie Mont Rigi. We waren het unaniem eens: dit was een prachtige uitstap met fotografische mogelijkheden te over. Als dit volgend jaar terug georganiseerd wordt dan zijn we allen opnieuw van de partij. Zoveel is zeker! Dank Michel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten