vrijdag 5 oktober 2012

Columbus en de Rio Odiel

Vandaag reden we langs nieuwe wegen in de richting van Huelva en de Portugese grens. Onze eerste stop lag in het dorpje Palos de la Frontera waar we vanaf een spoorweglijn een zicht hadden op de "Laguna de Palos". We speurden de oevers af in de hoop een knobbelmeerkoet te vinden maar buiten de vele meerkoeten, slob- en andere eenden was het er rustig. Wel werd er een blauwe ekster, raaf, Iberische klapekster, een purperkoet gezien.

Wat verder bezochten we de "Muelle de las Carabelas", een museum dat replica's toont van de drie schepen: de Niña, de Pinta, en de Santa María, waarmee Christoffel Columbus zijn eerste reis naar Amerika maakte.







Daarna reden we rond Huelva om de andere oever van de rio Odiel te bereiken en daar de omgeving van het Ornithologisch Centrum af te speuren naar steltlopers en misschien wel een nieuwe soort toe te voegen aan onze lijst.



Na het middagmaal in Corrales reden we verder langsheen de rio Odiel en bezochten er de marisma's. Opmerkelijk waren de vele Audouins meeuwen - we telden er 1040 - de lepelaars, visarend, grauwe kiekendief, grielen, ooievaar en één velduil die al die meeuwen deed opvliegen!







Vele steltlopers werden er gespot in grote aantallen: kleine strandloper, rosse grutto, wulp, regenwulp, bonte strandloper, krombekstrandloper, groenpootruiter, steenloper, tureluur en veel steltkluut. Op het zand zaten roodborsttapuit, tapuit, paapje, ...

De teller klom die dag tot 152 soorten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten