zondag 14 oktober 2012

Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Gisteren hebben we de verjaardag van Nicole gevierd. De dag is uitstekend verlopen met een aangenaam hoogtepunt in het restaurant "Verre y Table" in Sint-Lambrechts-Woluwe. De "rable de lièvre" - dat smaakt beter dan een hazerug - was uitstekend temeer daar hij overgoten was met een uitstekende Givry 1er cru uit 2005.

's Avonds bij onze thuiskomst werden we nog aangesproken door een mooie buurvrouw om vandaag voor haar te stemmen. We kregen een visitekaartje en haar programma toegestopt van dit lieve snoetje. Daar las ik dat een van haar prioriteiten is en ik citeer "rendre sa place et son identité à Bruxelles face à la volonté d'appropriation par la Flandre"! Zij presenteert zich op de "Liste du Bourgmestre", m.a.w. het FDF!

Vandaag zijn we dan gaan kiezen. Nee, ik heb niet voor Aurélie gestemd. 'k Ben trouwens curieus hoeveel stemmen het FDF gaat krijgen nu dat ze voor het eerst niet opkomen in een kartel met de MR.

De Vlamingen hebben het hier niet gemakkelijk! Een Vlaamse lijst is er niet! Wij moeten gaan zoeken naar Vlamingen die zich op de Franstalige lijsten presenteren. Zo staan er 2 CD&V-ers op de lijst CdH, 3 Open VLD-ers op de lijst MR, 1 nieuwe socialiste op de lijst PS en een 70-jarige dame op de lijst Ecolo-Groen. Geen gemakkelijke keuze dus. Ik kan je verklappen dat we beiden voor het eerst stemden op een lijst waarvoor we nog nooit gestemd hadden ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten