zondag 7 oktober 2012

Een warm afscheid

Vandaag moesten El Rocio verlaten voor een lange rit naar Malaga. Daar zou om 19u50 onze vlucht naar Brussel vertrekken. We waren zinnens van vroeg te vertrekken maar dat was niet nodig: om 8u 's morgens is alles daar nog donker en is er niets te zien! Na het ontbijt vertrokken we dus in alle rust: het was immers zondag en dat was er aan te zien. Via de autoweg passeerden we al vlug Sevilla en even voorbij Osuna verlieten we de snelweg en reden op Martín de la Jara om er de Laguna del Gosque te bekijken. Onze vogelaars ontdekten terug een aantal soorten die we niet eerder zagen (o.a. bergeend). Ik deed er een eenzame wandeling tussen de olijfbomen en kon er een Provencaalse grasmus (Sylvia undata) fotograferen.In Sierra de Yeguas aten we een laatste bocadillo met een smakelijke pint bier (ondanks het feit dat Cruzcampo een Heineken-product is) en reden toen op Fuente de Piedra om daar even rond de grote laguna te rijden. We zagen nog een steenuil (een nieuwe soort voor onze lijst!), een mannetje blauwe kiekendief, een Iberische klapekster,en een groot aantal grielen (Burhinus oedicnemus). Ik kon er een laatste foto van maken.Vandaag werden volgende soorten nog toegevoegd aan onze lijst: knobbelmeerkoet, steenuil en bergeend. Deze waarnemingen brachten het totaal op 162. Tellen we daarbij de schreeuw- of bastaardarend - genoteerd als arend spec. - dan komen we uit op 163 en dan zitten we nog met een exoot, nl. de nijlgans. Tellen we die mee dan komen we uiteindelijk uit op 164 verschillende soorten! Wie doet beter??

Aan de incheckbalie op de luchthaven bleek dat Jef niet kon meevliegen. Maar zijn dertien medereizigers steunden hem ten volle in zijn verzoek aan de Brussels Airlines-verantwoordelijke om toch mee te kunnen en na lang afwachten viel de beslissing dan toch: Jef kon mee (mits de aankoop van een duur vliegtuigticket)! Eind goed ... alles goed! En zo vlogen alle 14 groepsleden samen naar Brussel waar ... Enzo hen opwachtte!

Mijn oprechte dank gaat naar alle groepsleden (en ook naar die ene thuisblijver die iedere dag onze avonturen publiceerde op de website van mergus.be)! Het was aangenaam reizen en vogelen in jullie gezelschap, de sfeer en het weer waren ronduit warm en dit is dus zeker voor herhaling vatbaar ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten