donderdag 26 april 2012

Op weg naar Uzès

Vandaag hadden we de ganse dag om ons te verplaatsen tussen Leucate en Uzès. Daar zouden we dan morgen samen komen met onze vrouwen.

Via een lokale natuurfotograaf kreeg ik de plaats doorgespeeld waar we wellicht de kleine trap konden zien. Wij dus op weg naar Beauvoisin in de Gard. We parkeerden de wagen in een boomgaard vol amandelbomen en gingen te voet een holle weg in. We moesten niet ver wandelen toen we plots een kleine trap zagen opvliegen.Enkele minuten later zagen we nog een vlucht van wel 9 trappen over onze hoofden voorbij vliegen. Een enig zicht!

We reden verder La Camargue in. Eerst naar "Le Centre de Scamandre". We deden daar een mooie wandeling - er stond wel terug veel wind - en we zagen er een kwak, een purperreiger, een koereiger, ooievaars, zwarte ibissen, ...

Langsheen de weg tussen de meren konden we een bruine kiekendief volgen die naast de wagen bleef vliegen.Iets verder zagen we ook verschillende zwartkopmeeuwen en terug enkele witwangsternen. Nu kon ik er één vanuit de wagen wel fotograferen!Verder zuidwaarts reden we tot het uiterst zuidelijke punt van La Camargue. Verschillende mobilhomes stonden naar netjes op een rij met een enig zicht op de honderden roze flamingo's, voor de meeste mensen dé vogel van de streek.


/br>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten