dinsdag 27 november 2012

Europese melkboeren in Brussel

Gisteren waren al duizenden Europese melkboeren aangekomen in Brussel om de Europese politiekers te wijzen op de te lage prijs die ze krijgen voor een liter melk. Sommige kwamen per autobus maar velen per tractor uit Duitsland, Nederland, Frankrijk, ... Vandaag ging ik even kijken ... met de metro. In het park van de "Cinquantenaire" was alles rustig. Geen wonder: de tunnels onder het park waren gesloten voor het verkeer.Ik wandelde naar de Europese wijk. Daar zag ik dat de politie alles onder controle hield. Europa was veilig in de handen van de vrouwelijke agenten van de Brussels politie. De melkboeren luisterden in de tent naar de speeches van hun vertegenwoordigers.Het Luxemburgplein toonde nog de restanten van de strijd van gisteren, toen de boeren aankwamen en ze onmiddellijk wilden doorstoten tot in de Europese gebouwen. Dat lukte niet ondanks de 15.000 l melk die uitgespoten werd over de politie! Vandaag bleef alles droog ...

Hun alleszeggende slogan sierde nog het monument in het midden van het plein.Dat zij het beu waren was in verschillende talen te lezen op hun tractoren die verspreid stonden over het ganse plein.

Wat dichter bij het centrum van Brussel (hier op de Kunstberg) was echter niets te zien van wat zich afspeelde in de Europese wijk. Toeristen zouden het later wel zien krijgen in de nieuwsberichten wereldwijd ...Geen opmerkingen:

Een reactie posten