vrijdag 9 november 2012

De kerkjes in de "Pays du Der"

's Morgensvroeg stonden we met zijn allen iets voor 7u al op de dijk van het meer. De zon zou opkomen vlak voor ons en we wilden het vertrek van duizende lawaaierige kraanvogels niet missen.

Na dit enige schouwspel gingen we ontbijten, waarna we vertrokken naar "l'Etang de la Horre", een grote visvijver waar we langs wandelden en regelmatig uitkeken over het water terwijl Jef er een overvloed aan paddestoelen vond. We zagen terug vele soorten vogels maar die welke het meeste onze aandacht trok was een middelste bonte specht.We nuttigden er onze pick-nick aan de oevers van deze vijver en reden dan verder naar Lentilles. Daar bezochten we één van de 14 kerkje die behoren tot "la route des églises à pans de bois et vitraux". Rik kroop vlug even op de zolder, misschien zat daar wel een kerkuil.Aan de "Lac d'Amance" mochten we terug tellen: honderden kraanvogels, tientallen grote zilverreigers, 109 kleine zwanen, maar ook veel andere soorten waaronder slechtvalk, lepelaar en klapekster.

Na het avondeten in de "Pot Moret" gingen we nog even lichten in de velden. We zagen vossen, reetjes, 3 kerkuilen en 2 bosuilen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten