donderdag 14 juni 2012

In overtreding in Frankrijk?

Deze morgen was ik al vroeg op stap, terug in dezelfde omgeving als gisterenavond. En terug zag ik dezelfde vogeltjes maar geen klauwier of klapekster te zien. En toch moeten er daar in die streek zitten: de omgeving leent er zich toe.



Na een lekker ontbijt, gingen we in de streek even rondtoeren. We deden alle kleine dorpjes aan en kwamen kort voor de middag in Bouillon aan. Ook hier deden we onze wandeling. Het gaat iets beter in deze stad dan in Dinant - er is niet zoveel leegstand - maar op gebied van winkels zijn wij hier in Vlaanderen en Brussel toch bedorven. Niets te zien daar! Dan maar een wandeling in de omgeving van het kasteel van Godfried! Daar rechtover gingen we een 'afspanning" binnen, ik had grote dorst. Awel merci, we gingen zo plots 20 à 30 jaren terug in de tijd. Hoe is 't mogelijk? Gelukkig hadden ze Rochefort, een biertje dat me de laatste tijd enorm bevalt.

Terug beneden deden we een wandeling langs de Semois aan de achterzijde van het kasteel. In het pas afgereden gras kwamen verschillende vogels wat eetbaars zoeken. Niet alleen verschillende kramsvogels maar ook een grote lijster kwam er middagmalen.



Wij aten in het dorpje in een nieuw maar eenvoudig restaurantje gerund door 3 dames en gingen daarna onze siësta doen. Ja, 't wordt een gewoonte. Achteraf deden we nog een toerke en dat bracht ons zomaar aan de voet van "le château de Sedan". Een gedeelte daarvan is omgebouwd tot hotel. En daar vierden we Nieuwjaar 2006! We gingen terug binnen, bezochten de bar en dronken er ter herinnering van dit alles een glaasje champagne.



Op de terugweg stelden we vast dat we in overtreding waren: we reden in Frankrijk en hadden geen alcoholtester bij! Of is dit nu nog niet nodig? 'k Zal eens de juiste datum moeten opzoeken! (Verplicht vanaf 1 juli!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten