woensdag 16 mei 2012

De onafgewerkte dam

Ons bivak in het Chacuna-reservaat bestond uit drie gebouwtjes die vroeger bewoond waren geweest door de ingenieurs die de nabijgelegen stuwdam hadden gebouwd. De bouw was echter nog voor de afwerking stilgelegd en alle werklui waren verdwenen. De dam en het uitgestrekte meer lag er nu verlaten bij.



Een ideale plek voor vogelaars! Vanop de dam bekeken we links de lager gelegen bosjes en plassen, rechts het uitgestrekte meer. We zagen links dwergaalscholver,wielewaal, waterhoen, ... en rechts overvliegende roze spreeuw, zeearend, scharrelaar.



Even voorbij de dam werden we tegen gehouden door militairen die de grens met Azerbeidjan in de gaten hielden. Na het uitwisselen van wat vriendelijke schouderklopjes door onze gids mochten we verder het niemandsland in op zoek naar de rotsklever. Onderweg zagen we vale gier, bijeneter, scharrelaar. De rotsklever zagen we zeer kort zijn nest in en uit duiken.







In de namiddag gingen we op zoek naar de sakervalk. Onze gids wist een nest zijn. Het werd een lang en warme wandeling, bergop, bergaf. Langdurig werd het nest bekeken maar de valk was niet thuis: we kregen ze niet te zien. De terugweg werd gekleurd door het zien van een rosse waaierstaart, twee keizerarenden, een jakhals, verschillende landschildpadden en een sissende slang!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten