zondag 20 mei 2012

Dorp op stelten

Het was de bedoeling vandaag de boorden van een meertje af te zoeken naar steltlopers om ons aantal soorten vogels nog verder op te drijven. Maar ... onze gids vond de weg niet terug en we reden verloren in een kleine buitenwijk van Ninotsminda. De lokale bevolking was op deze zondagmorgen meer dan nieuwsgierig naar dit groepje vogelaars dat hun straten op en af liep op zoek naar wat water ...Tot slot werd er beslist de brui aan te geven en ergens te gaan ontbijten om dan naar een ander meer te rijden. En daar konden we eindelijk terug vogels spotten: kleine strandloper, bontbekplevier, terekruiter, witvleugelstern, ...

Ik fotografeerde er twee vogeltjes die nog steeds wachten op definitieve determinatie!'s Namiddags deden we een ander meer aan. Vanop een hoogte hadden we een goed zicht op het meer en de omgeving. Grote zwermen pelikanen kwamen aangevlogen om er samen op het meer te vissen terwijl verschillende bruine kiekendieven op jacht waren boven de rietvelden.

Later, tegen de avond toe, deden we nog een bosje aan waar de oehoe gemeld was. We hadden te weinig geduld om te blijven staan, de temperatuur zakte gevoelig maar toch konden we nog een maskerklauwier spotten. Een tweede melding van deze zeldzame vogel in dit gebied!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten