zondag 13 mei 2012

Hoog in de bergen.

Deze morgen trokken we om 6u de bergen in, juist achter ons verblijf. Ver moesten we niet gaan om een Kleine Klapekster en een koppel Koekoek te zien. Aan de eerste struiken van de helling kozen we een plaatsje uit om de omgeving af te speuren. Roodmussen speelden op nog geen 5 meter van ons.Wat verder een Beflijster, een Tapuit, … We keken met de telescoop de hogere alpenweiden af en we vonden de baltsende Kaukasische Korhoen (tot wel 5 vogels in een beeld). Tevreden daalden we terug af om te gaan ontbijten.

Daarna reden we met ons autobusje naar een vallei haaks op de militaire autoweg tot aan een verlaten dorp. Desolaat, dit landschap.Waterpiepers, Tapuiten en Rode Rotslijsters verwelkomden ons. We trokken verder de bergen in o.a. om zoek naar de Gekraagde Roodstaart. Die vonden we wat later.

Na het middagmaal keerden we terug naar die vallei. We beklommen dezelfde berg maar dan aan de andere zijde en deze maal gingen we op zoek naar de Witkruinroodstaart. Het werd een lange tocht en zij die volhielden werden beloond. Eén vogel kon langdurig en van dichtbij bekeken worden.

Het spreekt vanzelf dat we langs de weg, zowel met de bus als te voet regelmatig halt dienen te houden voor overvliegende roofvogels. Op onze lijst staat nu al: Vale Gier, Lammergier, Aasgier, Monniksgier, Arendbuizerd, en ook Alpenkraai, Alpenkauw, Alpengierzwaluw.

Iedereen was over deze dag zeer tevreden ondanks de druilerige regen die af en toe neerviel. Een groot aandeel hierin had zeker Johan door het ontdekken in de loop van de dag van een Rotskruiper, een “lifer” voor hem en voor mij de zoveelste “lifer” hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten