vrijdag 17 oktober 2014

Van Tsavo West naar Amboseli

We hadden de voorbije nacht in "open lucht" goed geslapen. Tweemaal waren we opgeschrikt door kreten van dieren. Olifanten die vochten? Een gnoe, wildebeest in 't Engels, die zijn kudde samen riept? We weten net niet maar het was zalig zo dicht bij deze wildernis slapen!

Om 6u00 stonden we op. De zon kwam al boven de einder. Om 6u30 namen we ons ontbijt en om 7u stipt vertrokken we voor een laatste game drive doorheen Tsavo West om dan aansluitend naar Amboseli te rijden waar we om 13u00 verwacht werden in een lodge dichtbij de gate van dit nationale park.

Morgenstond

Bij het buiten rijden van de lodge werden we verwelkomt door een grijskopijsvogel en in de eerste hoge boom op onze weg lag een luipaard op een boomstam te rusten. Was het hetzelfde dier die we gisterenavond zagen? Had hij die dikdik opgegeten en lag ie nu vadsig en dik na te genieten?

Grijskopijsvogel

Luipaard

We zouden nog een bron bezoeken waar we mogelijks krokodillen en nijlpaarden zouden zien. Op de weg konden we nog veel andere dieren zien zowel op de weg als links en rechts van ons. We stonden recht in ons busje, het dak beschermde ons tegen de brandende zon en regelmatig riepen we "Stop please!" en namen foto's van wat we zagen.

Somalische giraffe

Helmparelhoen

Impala


Aan de bronnen "Mzima Springs" komen er dagelijks vanaf de Chyulu Hills miljoenen liters water boven. Op de parkeer mochten we voor het eerst eens uit het busje. Een vriendelijke "ranger" begeleidde ons naar de bronnen en toonde ons één krokodil en enkele nijlpaarden in het kristalheldere water. Hij wist ons te vertellen dat het water via een pijplijn naar Mombasa liep om deze stad te voorzien van vers water. Een "African darter" (Afrikaanse slangenhalsvogel) en een "Long-tailed Cormorant" (Afrikaanse dwergaalscholver) kwamen er vissen!

Mzima Springs

Onderwaterobservatorium

Afrikaanse slangenhalsvogel

Nijlkrokodil

Nijlpaard

Kolonistenagame

Na een kort oponthoud moesten we verder, het ene nationale park verlaten om naar het volgende te rijden. Rond 13u00 kwamen we aan in het Kibo Safari Camp. We werden er hartelijk onthaald, we kregen een tent toegewezen en we volgden een jonge Afrikaanse die ons valies op haar hoofd plaatste!

Kibo Safari Camp (de tenten)

Onze tent

Na een lekker buffet konden we terug wat rusten om 16u zouden we een eerste drive doen in Amboseli. Hierbij zouden we niet alleen uitkijken naar "wildlife" maar ook naar de "Mount Kilimanjaro" die zich slechts zelden laat zien. Hieronder enkele foto's die we die namiddag namen.

Thomsongazelle

Gnoe

Baviaan

Koritrap

Nijlpaard

Buffel

Gevlekte hyena

Landschap Amboseli

Mount Kilimanjaro


Please click on the image for a larger view!

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten