zaterdag 18 oktober 2014

Van Amboseli terug naar de zuidkust

Het was nog donker toen we naar het restaurant trokken voor ons ontbijt. Dorita stond ons al op te wachten, ze toonde een mooie rij hagelwitte tanden.

Nicole en Dorita

Restaurant

Om zeven uur stipt verlieten we ons "camp" en trokken terug Amboseli in. De souvenirverkopers waren nog niet aan hun dagtaak begonnen ... We passeerden een kudde impala's en merkten een secretarisvogel op. 

Impala

Secretarisvogel

Wat verder stonden enkel jeeps uit Nairobi langs de kant van de weg. Daar moest iets te zien zijn! Een groepje leeuwen lag daar rond een prooi, jakhalzen en hyena's lagen op de loer om met de resten weg te lopen.

Leeuwen

Zadeljakhalzen en een gevlekte hyena


Het landschap veranderde: het werd minder dor, hier en daar stonden grote waterplassen. We kwamen in een gebied dat zeer vogelrijk was. Sommige vogels vielen onmiddellijk op: de African fish-eagle, de grey crowned crane,  de African sacred ibis, de African spoonbill, de marabou stork, de red-billed teal, de white-faced whistling duck.


Afrikaanse Zeearend

Grijze kroonkraan

Landschap met o.a. heilige ibissen

Afrikaanse lepelaar

Afrikaanse maraboe

Roodsnavelpijlstaart

Witwangfluiteend


We zagen nog veel meer. Zoals de struisvogel of nog het knobbelzwijn. Maar we moesten dit prachtig nationaal park verlaten. We hadden nog meer dan 400 km voor de boeg. We reden langs Masai-dorpen, via stofferige landbouwwegen met hoge termiethopen, langs een niet verharde autoweg (waar wel taks moest voor betaald worden), door dorpjes met schoolgaaande jeugd (in uniform!) tot we terug aanschoven voor de ferry om van Mombasa naar Diani beach te rijden. Dat schoorvoetend aanschuiven duurde niet minder dan anderhalf uur! We kwamen juist gepast voor het avondeten in ons hotel aan. Eerst spoelde we het vele stof af onder een deugddoende douche! Onze safari zat er op!

Struisvogel (m.)

Knobbelzwijn

Masai-dorp

Termieten

School is outPlease click on the image for a larger view!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten