dinsdag 14 oktober 2014

Op reis ...

Eindelijk ... de grote dag was aangebroken: vandaag vertrokken we samen op reis! Reeds maanden geleden - met vroegboekkorting van 400€ - had ik bij Pegase deze reis geboekt: een weekje in het hotel Swahili Beach op Diana beach in het zuiden van Kenia!

Daarnaast had ik bij Nancy van Lets Go Safaris - op aanraden van ons hotel - een driedaagse safari geboekt met game drives in Tsavo West en Amboseli, twee "dichtbijgelegen" natuurparken. Het grootste natuurreservaat Masai Mara hadden we 12 jaar geleden al bezocht.

We zouden vliegen op Mombasa via Frankfurt. Met Lufthansa (flight LH1017) vertrokken we om 18u05 in Brussel en we landden in Frankfurt om 19u10. Met de Sky line reden we van Terminal B naar Terminal A om er de vlucht DE2264 van Frankfurt naar Mombasa te vinden. We zouden vertrekken om 20u30 en aankomen in Mombasa om 8u30 's anderendaags na een stop op Zanzibar.

Toen we de slurf ingingen om binnen te gaan in het vliegtuig werden we plots tegen gehouden en moesten we terug naar de vertrekhall. Er was een technisch defect en het vliegtuig kon niet vertrekken.  Redelijk vlug kregen we de melding dat er een ander vliegtuig zou klaargemaakt worden. Dit moest zeer vlug gebeuren want anders was het slot waar binnen het vliegtuig moet vertrekken voorbij en konden we slechts de dag daarna vertrekken!

Maar Condor, de maatschappij waarmee we vlogen, slaagde er in binnen het uur zowel passagiers, hun gepak, de maaltijden, de crew, ... over te laden van het ene vliegtuig naar het andere. Ze beloofden ons tevens op uur aan te komen in Mombasa door extra snel te vliegen! Later in het vliegtuig zag ik dat we bestendig boven de 900km/h vlogen!

Hoog boven de wolken


Please click on the image for a larger view!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten