zondag 4 maart 2012

Weekend Strasbourg (France)

Vrijdagmorgen 2 maart vertrokken we per wagen naar Strasbourg waar we aankwamen rond 16u in het hotel "Beaucour". Na het inchecken gingen we onmiddellijk op zoek naar de brasserie "Le Michel" waar om 17u een samenkomst was van de lokale geocachers: de "Stammtisch Strasbourg" We waren er de eerste, maar al gauw kwamen een aantal catchers binnen, zowel lokale uit de Alsace maar ook 2 Duitsers. Het werd dus een internationaal gebeuren waar het gemoedelijk aan toe ging bij een lekkere Leffe!

Voor het avondmaal - we hadden trek in een lekker choucroute - gingen we, op aanraden van de receptionist van ons hotel, naar "Le Tire-Bouchon", een typisch Alsace-restaurant waar ook de lokale mensen gaan eten. We bestelden een choucroute royal voor 2 personen. We mochten gerust met zijn vieren geweest zijn, er zou nog wat overgeschoten hebben! De wijn die ons werd aangeraden door de vrouw des huizes was werkelijk subliem. Het was een Riesling 2010 Grand Cru Kastelberg van Klipfel uit Barr.

's Anderdaags bezochten we het stadje. Eerst wandelden we naar "La Petite France" een typische buurt van Strasbourg bekend voor de typische huizen waarin meestal restaurants zijn in ondergebracht. Het weer was zacht, af en toe kwam de zon eens piepen en er stond geen wind.

Vandaar ging het naar "la cath├ędrale Notre-Dame". We bewonderden de prachtige gesculpeerde beelden aan de buitenzijde ...... en bezochten ook de kerk van binnen. Daar stonden we vol bewondering te kijken naar het astronomisch uurwerk, waarvan de bouw startte in 1547 en geprogrammeerd is tot het jaar 3000!Ondertussen hadden we al een aantal geocachen gevonden. Het zouden er in totaal 13 worden.

's Middag aten we Flammek├╝chen, een andere specialiteit van Alsace terwijl we 's avonds gingen eten in La Petite France in het restaurant "La Petite Alsace" waar we een menu namen met foie gras en onglet.

Vandaag zondag reden we terug naar Brussel. Het eerste gedeelte van de terugweg namen we niet de autoweg om toch iets te kunnen zien van de lokale dorpjes en de mooie streek ertussen. Pas voorbij Saverne konden we de snelheid opdrijven naar 130km/h ... en hoger ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten