zaterdag 12 mei 2012

Vogelen in Georgië!

Vannacht zijn we met een groep van 12 personen aangekomen op de luchthaven van Tbilisi, de hoofdtad van Georgië. Per autocar werden we overgebracht naar Villa Vera, een eenvoudig hoteltje. Daar konden we nog een paar uurtjes slapen vooraleer naar het noorden te rijden, zo'n 150 km verder naar Kazbegi (het vroegere Stephantsminda).

Het werd een lange rit: in het begin is de "Military Highway" goed berijdbaar maar hoe dichter de bergen van de Kaukasis komen hoe slechter de weg wordt. Op bepaalde plekken is er zelfs geen sprake meer van een verharde weg: men rijdt er over steenslag, modder, slijk, buizen die uitsteken, diepe putten, ...



Regelmatig wordt halt gehouden langsheen de weg om vogels te spotten. De resultaten zijn verbijsterend: grijze gors, grauwe klauwier, kleine klapekster, scharrelaar, waterpieper, raaf, bruine kiekendief, arendbuizerd, rode rotslijster, roodvoorhoofdkanarie worden gezien.



Tegen de avond bereiken we het dorpje Kazbegi. Een steile kasseiweg leidt naar ons verblijf: een "hotel" verbonden aan de "Ilia State University" van Georgië.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten