vrijdag 18 mei 2012

Kilometervreter

Vandaag moesten we ons terug verplaatsen: we verlieten de steppen in het oosten en reden terug naar het centrum voor één overnachting in Tbilisi. Morgen zouden we dan verder trekken naar het westen , naar de hoogvlaktes van Javakheti Plain.

Gisterenavond was een hevig onweer losgebarsten. De streek waarin we vertoefden werd erg gegeseld door de blikseminslagen en de stortregens. 's Morgens was te zien dat de wegen er verschrikkelijk slecht zouden bij liggen. Er werd dan ook besloten ons een tractor mee te geven gedurende de eerste 30 km die ons kon helpen mochten we vast geraken. En de wegen lagen er slechts bij: grote modderstromen zorgden er voor dat we regelmatig uit de bus moesten opdat die dan leeg zijn weg kon verder zoeken in de smurrie.



Plots werden we verrast door twee wolven die op een groen helling weg trokken. Ik kon nu vlug een foto nemen door het raam van de autobus.



Onderweg deden we Davit Gareji aan. Deze site - een van de oudste christelijke kloosters ter wereld - trok immers ook vogels aan.



De lijst van vogels die we daar mogelijks konden zien was lang, de werkelijkheid iets minder ... we noteerden de blauwe rotslijster, wielewaal, witte kwikstaart, zwartkopgors, kleine klapekster.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten