zaterdag 19 mei 2012

Javakheti Plain

Op weg naar de hoogvlakte van Javakheti, zo 250 km verder naar het westen, stopten we enkele malen om vogels te spotten. Maar onze eerste halte was ... een wijnkelder! Daar kocht onze gids voor een paar Lari zowel witte als rode wijn voor later bij ons eten ...



Bedoeling was echter deze voormiddag een meer (Khozapini (Kartsakhi) Lake)te bezoeken dat juist op grens met Turkije lag. We moesten langs de weg blijven staan en vanop grote afstand over het meer kijken. Proberen dichter te komen stond gelijk aan gearresteerd worden, zo had onze gids verleden week nog ervaren. Ik zag voor het eerst de roze en de kroeskoppelikaan!



Later kregen ook wij controle, maar deze officier van dienst was zo vriendelijk ons te begeleiden naar een betere plek aan de rand van het meer om vogels te spotten in niemandsland. Vooraf moeten we echter allemaal onze paspoort afgeven. We zagen niet alleen de pelikanen maar ook de grote karekiet, de kwak, de armeense meeuw, grasmus, paapje, casarca, ... en verschillende stootvogels. Toen we na een uurtje terug aan de grenspost kwamen, krgen we onze paspoort terug.

's Avonds, na het avondmaal in Ninotsminda, bereikten we onze bestemming: hotel "Eurostar" in Akhalkalaki.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten