dinsdag 15 mei 2012

Van Kazbegi naar Chachuna

Zoals gewoonte een morgenwandeling gedaan van 6 tot 8u, deze maal in gezelschap van Jef. Via de dennenbosjes zijn we hoger geklommen tot aan de alpenweiden. We hoorden er duidelijk de Kaukasische berghoen roepen maar we zagen ze niet. Wel vlogen verschillende koekoeken rond in onze omgeving en we zagen ook 2 beflijsters.

Op de terugweg naar Tbilisi hielden we halt even voor een tunnel: er waren daar verschillende sneeuwvinken gemeld. Lang moesten we niet zoeken. We konden ze dicht genoeg benaderen om een foto te nemen.



Na de hoofdstad was het nog een lange rit naar het oosten. Vooraleer het Chacuna-reservaat binnen te rijden moesten we ons nog eerst melden bij de lokale autoriteiten om ons te laten registreren als bezoekers van dit gebied. Daarna dienden we vele tientalle kilometer te rijden over slechte wegen. We hadden de tijd om te kijken naar de kuif- en kalanderleeuwerik, de waterpieper, de bijeneter, de scharrelaar, de zwartkopgors, de fazant (volgens onze gids een andere soort dan die welke we hier kennen en inderdaad deze had geen witte band rond de nek).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten