zondag 23 november 2014

In de omgeving van Muscat (Oman)

Vandaag moesten we vroeg uit de veren. Grosse modo is het in Oman klaar van 6u tot 18u. Onze bedoeling was van bij het morgenkrieken paraat te staan om de vroege vogels te zien in de Al Ansab Lagoons. Eigenlijk is dit een waterzuiveringsstation waar al het vuile water van Muscat in "citerne-vrachtwagens" - die uren aanschuiven -  naar toe gebracht wordt om er terug gezuiverd te worden.

Uren aanschuiven

Het gezuiverde water vormt er verschillende meren en vele vogels leven daar. Het is de bedoeling van de overheid om van deze wetlands een natuurreservaat te maken. We hadden - dankzij Siw - toelating bekomen om dit gebied te bezoeken.

Al Ansab Lagoons

Terug werd onze lijst van waarnemingen dik aangevuld. We zagen daar tijdens een lange wandeling - in tijd niet in afstand - zo'n ruw geschat - 60 soorten waaronder blauwborst, palmtortel, flamingo, watersnip, witwangstern, purperreiger, bruine kiekendief, purperhoningzuiger, Indische kievit, mangrovereiger, Arabische buulbuul, steltkluut, Indische karekiet,vale gierzwaluw, gestreepte prinia, Daurische klauwier, kleine groene bijeneter, ... en vele steltlopertjes die we 's zomers zien aan onze Belgische kust.

Purperhoningzuiger (vr.)

Gestreepte prinia

Oostelijke roodstaarttapuit

Steltkluut

Vanuit een vogelkijkhut zagen we een coromandeleend, een purperkoet, een westelijke rifreiger, terug vele bekende steltlopertjes en ...  een slang die een vis naar binnen slokte.

Coromandeleend 

Westelijke rifreiger

Slang met vis

Op de middag reden we naar het Al Gubrah Lake Park dat uitgeeft op de Golf van Oman. Op de parking onder de bomen genoten we van onze picknick. Een kuifleeuwerik zocht op de asfalt naar iets eetbaars.

Kuifleeuwerik


Door het park - we zagen er enkele Indische kieviten, een citroenkwikstaart - wandelden we tot op het strand met enkele beter bekende vogels: witte kwikstaart, dodaars, strandplevier, krombekstrandloper, wintertaling, oeverloper. We vonden er onder de palmbomen onze eerste woestijntapuit, een mooi vogeltjes dat we de 10 volgende dagen telkens terug zouden zien.

Woestijntapuit

De dag werd afgesloten met een nieuwe wandeling in het Al Qurm Park. Een Indische scharrelaar en een kleine groene bijeneter toonden zich van hun mooiste zijde!

Indische scharrelaar

Indische scharrelaar

Kleine groene bijeneter

Het avondmaal werd genuttigd in de salons van Siw. Dat beviel ons ten zeerste want dit was de enige plek die we kenden in Oman waar zowel wijn als bier geschonken werd. De dag voordien waren we gaan eten in een Indisch restaurant met ... water ...

Gezellig avondmaal

Please click on the image for a larger view!Geen opmerkingen:

Een reactie posten