woensdag 30 april 2014

Glanum, een Romeinse stad.

Vandaag gingen we wat cultuur opsnuiven. Via Remoulins en Beaucaire reden we naar Saint-Rémy-de Provence waar we ten zuiden van dit stadje een Romeinse stad Glanum bezochten. Op de parking (€2,70) vonden we een overzichtskaart. We waren hier al verrast door de uitgestrektheid van deze archeologische site.

Infopaneel

In de inkomhal is tevens een klein museum ondergebracht dat al een idee geeft van de belangrijkheid van deze site.Eenmaal buiten volgden we een bewegwijzerde route die voornamelijk de hoofdstraat volgt van deze stad die door de eeuwen heen - van de 6de eeuw voor Christus tot de 3de eeuw na Christus - evolueerde van Keltische vesting naar Griekse stad om later dan veroverd te worden door de Romeinen.

Zicht op Glanum

De tweelingtempels

Op de middag zakte we af naar het centrum van Saint-Rémy om er in een gezellige drukte te gaan middagmalen in een van de vele kleine restaurantjes. Lag het aan de feestdag van morgen dat het daar al zo druk was?

In de namiddag reden we naar het massief van de Alpilles, een keten van kalkheuvels, nu bekend als het "Parc Naturel Régional des Alpilles". Eerder bezochten we al eens Les-Baux-deProvence, de grootste toeristische plek in deze streek, nu gingen we wandelen op La Caume, een plateau op zo'n 387m hoogte in de hoop van er veel roofvogels te zien. Door het bos klommen we rustig naar boven maar lang bleven we er niet staan. Een sterke wind, de mistral uit het noorden, zorgde ervoor dat we al vlug terug naar de auto gingen. Er was geen vogel te zien!

La Caume

Rustig doorkruisten we het bergmassief, genietend vanuit de wagen van de mooie vergezichten en via Maussane-les-Alpilles en Arles reden we terug naar Uzès.

Please click on the images for a larger view!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten