dinsdag 29 april 2014

Een jaarlijkse gewoonte eind april: bezoek aan Uzès

Gisteren zijn we aangekomen in Uzès. Eerst met de metro tot aan het Brusselse Zuidstation, dan de HST tot het station Avignon TGV en dan per huurwagen naar Uzès. Al bij al heeft het ons 6 uren gekost om ontspannen aan te komen in het zuiden van Frankrijk.

We deden vlug wat boodschappen: aperitiefhapjes en -koekjes, wat vloeibaars en voor morgen ook wat toespijs. Al gauw werden de flessen ontkurk en klonken we op de verjaardag van C. Geschenkjes werden overhandigd en daarna gingen we samen eten in "Le Bec à Vin", een van onze favoriete restaurantjes van dit mooie plaatsje.

Een aanrader

In Brugge is ook zo'n winkel

Place aux Herbes


Vandaag gingen we rustig van start. We begonnen met een uitstapje naar het hoogst gelegen punt van Uzès waar tevens een oriëntatietafel staat. We keken uit over de stad, wandelden door een mooie natuur en genoten van de vele vlinders en bloemen. Dat 2 zwarte wouwen en een slangenarend overvlogen was natuurlijk mooi meegenomen.

Uzès


Koninginnepage

In de namiddag bezochten we de "Jardin Médiéval d'Uzès" met in het midden de "Tour du Roi" die we samen beklommen (100 trappen). We kregen er een uniek zicht over de stad.

Middeleeuwse tuin

Kathedraal Saint-Theodorit en Tour Fenestrelle
De daken van Uzès

Muurhagedis


Please click on the images for a larger view!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten