donderdag 6 juni 2013

Van Helgoland via Cuxhaven naar Brugge


Vandaag zouden we het wat rustig houden. Kort na de middag moesten we immers de boot nemen naar Cuxhaven om dan met de wagen terug naar huis te rijden.

Maar dat was zonder de waard gerekend! Mijn compagnons wilden nogmaals vroeg naar het Oberland om nog enkele (honderden) foto's te nemen van Jan-van-genten in het morgenlicht. Ik liet ze maar gaan, maakte rustig mijn valies, en wandelde dan via het Nord-Ost-Bohlwerk naar het Nordstrand. Om 7u30 zag ik plotseling drie kopjes verschijnen boven op de rotsen: ze waren op de terugweg. Ik kon hun aandacht trekken en ze namen de 265 treden tellende trap om tot bij mij op het strand te komen. Samen wandelden we naar ons ontbijt.

Michel, Patrick & Geert

265 trappen naar beneden

Na het ontbijt plaatsten we alle bagage in de kelder van Haus Miramar en gingen we naar het Haus Hanseat om af te rekenen. Dat lukte niet want Claudia haar machientje werkte niet! We moesten nog eens terug keren. Dus deden we maar een wandeling langs de kaden terug naar het strand op Kringel en de golvende "berghellingen" van het Mittelland. Zei ik al dat alle gemotoriseerde verkeer èn fietsen verboden zijn op Helgoland? Enkel elektrische wagentjes zijn toegelaten.

Elektrische vrachtwagen

In de haven was juist een vikingschip aangekomen en op het strand van Kringel lagen de kleine eiders dicht bij de mama te slapen.

Vikingschip in de binnenhaven

Eiders op het strand

Wat later vond Geert een bontbekplevier en kon ik een grauwe vliegenvanger fotograferen.

Bontbekplevier

Grauwe vliegenvanger

Voor de laatste maal werd het Mittelland verkend. Dichtbij zaten nog enkele aalscholvers en ver weg zweefden vele Jan-van-Genten rond de Lange Anna. Een scholekster was de laatste vogel die we portretteerden.

Mittelland

Aalscholvers

Lange Anna

Scholekster

Kort voor de middag lukte het Claudia te betalen mits het afhalen van cash geld in de bank en wat later aten we lekkere vis op het terras van een klein restaurantje in de haven. We stonden terug tijdig aan de incheck-plaats voor de Atlantis naar Cuxhaven en konden één uur voor het afvaren onze zelfde plaats als bij de heenvaart innemen. De zee was nu zeer kalm en de overtocht verliep prima. Om 19u aten we terug de dagschotel bij Tina vooraleer de terugweg met de wagen aan te vatten. De reis verliep zeer vlot zonder enige opstopping of file en om ongeveer half drie 's nachts reden we Brugge binnen.

Dank aan mijn medereizigers Michel, Geert en Patrick voor de gezellige reis van begin tot einde. Patrick verdient zeker een pluim om ons veilig met zijn wagen heen en terug naar Cuxhaven gebracht te hebben. Conclusie: dit is te herdoen!!

SUMMARY: Today we had to leave Heligoland. Early in the morning, my 3 friends went for the last time to the Oberland, I stayed in the Unterland. After breakfast we went to pay the bill for our stay and walked along the port to "Kringel" and the "Mittelland". After a lunch in the port we checked-in for the boat trip to Cuxhaven with the Atlantis. The sea was very calm. At 7PM we arrived in Cuxhaven and went to see Tina who prepared for us some fishes! Then we left for a drive of 6 hours to Brugge.

(Please click on the images for a larger view!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten