zondag 2 juni 2013

Naar Helgoland via Cuxhaven (Duitsland)

Vandaag vertrokken Michel, Patrick, Geert en ik naar Helgoland om er foto's te nemen van Jan-van-Genten en zeehonden. Patrick reed, Michel naast hem en Geert en ik achter hen. De wagen was ruim genoeg voor ons vieren en als ons materiaal. Maar ... na een paar honderd meter moest ik al roepen "Kirnekirwere!" 'k Was toch wel mijn jas vergeten! En die zou ik hoogstwaarschijnlijk wel nodig hebben op Helgoland ...

We vertrokken dus niet om 10u zoals gepland maar wel om 10.15u. De reis verliep verder zeer vlot. Via de E40, E17, E19 passeerden we om 11u40 al de grens met Nederland en reden we verder in de richting van Utrecht. Al rijdend aten we onze meegebrachte proviand op. Om 14.15u reden we Duitsland binnen en om 16.55u kwamen we aan in Cuxhaven. Tien minuutjes later waren we al ingecheckt in het hotel "Pflug" waar we één nachtje zouden verblijven om morgen verder te varen naar Helgoland.

Een flinke wandeling zou goed doen aan onze stramme ledematen (van het rijden, niet van de ouderdom!). Langs het strand stapten we in de richting de haven. Al vlug passeerden we de "Kugelbake" van Cuxhaven.

Kugelbake

Wat ons vooral opviel tijdens onze wandeling waren de "Strandkörben" die zowel op het gras als op het zand verspreid stonden. Eén enkele was bezet, het weer was eerder fris met een koele wind.

"Strandkörben"

Al vlug bereikten we de haven waar we de boot vonden die ons de volgende morgen naar Helgoland zou brengen, de Atlantis. We reserveerden nu al tafel 22 ...

Atlantis

Tevens vonden we een restaurantje in de haven. Tina bediende ons in haar restaurant "Fährhaven" en we smulden van de gefrituurde vis!

Lekkere vis

Bij het terug wandelen naar ons hotel genoten we van de ondergaande zon in de zee en met zacht licht werden vele foto's werden genomen van de strandkorven op het zandstrand.

Strandkorven

Ondergaande zon

SUMMARY: This morning Michel, Geert, Patrick and I left Bruges for a ride of app. 6 hours and 600km to Cuxhaven, Germany. There we checked-in in the hotel "Pflug" and went then to see the port. We passed the Kugelbake, a lot of  beach chairs, "strandkorben" and we found a nice restaurant where Tina served us some fish. On our way back to the hotel we enjoyed the sunset.

(Please click on the images for a larger view!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten