woensdag 19 juni 2013

Bevers in Leuven

Al drie weken nu is Leuven in de ban van bevers! Iedere avond komen vele tientallen natuurliefhebbers afgezakt naar een brug over de Dijle in het centrum van Leuven om er de bevers te spotten. Foto's bewijzen het: er zijn er vier: een ouder, een vrouwtje en haar 3 kleintjes. Nu ja, zo klein zijn die niet meer hoor!

De bever is immers het grootste knaagdier van Europa! Met een lichaamslengte van 70 tot 100 cm en een staart van 30 tot 50 cm kom je al vlug tot een imposant dier dat tot maximaal 38 kilo kan wegen. Dit en veel meer verneem je als je s'avonds meegaat met Landschap vzw op "Bever Safari". Dit kan nog tot en met vrijdag. Klik op de link voor meer informatie.
Deze avond ging ik ook eens kijken. Ik was er niet alleen. Toen één bever zich toonde zo rond 21u15 stonden zeker zo'n 50-tal mensen naar het mooie dier te kijken. Het kwam een wilgentak nemen daar klaargelegd door de Groendienst van de stad Leuven, nam die mee in het water en begon die daar smakelijk te ontschorsen. Dit allemaal met zijn rug naar de vele toeschouwers ...


(Please click on the images for a larger view!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten