donderdag 2 mei 2013

RDV met 6franc6!

Vandaag hadden we een afspraak met 6franc6, een lokale vogelaar en fotograaf. Ik had hem leren kennen op www.flickr.com  en hij zou ons de streek onder Nîmes leren kennen. We ontmoetten hem op het marktpleintje van Marguerittes, ten oosten van Nîmes.

Eerst gingen we op zoek naar de kleine trap. In de velden ten zuiden van deze gemeente zouden er zeker te zien zijn. De eerste vogel die we zagen was een zomertortel, gevolgd door een grauwe gors, enkele putters en ja hoor, een pracht exemplaar van een kleine trap. Ook de grauwe klauwier toonde zich af en toe.

Grauwe gors

Kleine trap

We reden verder naar het zuiden de Camargue in. Onze volgende halte was de "étang de Scamandre". Op een lange wandeling langsheen de vijvers zagen en hoorden we zowel vele zangvolgeltjes - de zang van de nachtegaal en de Cetti's zanger was nooit uit de lucht - als roofvogels (veelal de bruine kiekendief) en honderden oeverzwaluwen die samen troepten in één boom.

Oeverzwaluw

Nachtegaal

's Middags genoten we op het terras van "Le café du pont" in Gallician van een lekkere dagmenu, niet zonder eerst de velden achter dit cafeetje gescand te hebben en er de steltkluten en zwarte ibissen gezien te hebben.

Onze laatste halte voor vandaag was het ornithologisch park van "Le Pont du Gau" op de weg naar Saintes-Maries-de-la-Mer. Dit gebied hadden we al eerder bezocht maar nu hadden we één doel: de kleine flamingo te zoeken die er al een tijdje verbleef. Deze vogel die normaal broedt in Centraal- en Oost-Africa valt op door zijn roze verenkleed met rode strepen, zijn geheel rode poten, zijn diep donkerrode snavel. Lang moesten we niet zoeken: tussen de andere flamingo's was deze zo gespot.

Kleine flamingo

 
Flamingo

Op een eiland te midden van deze grote vogels zaten tientalle zwartkopmeeuwen en enkele kokmeeuwen en visdiefjes.

Zwartkopmeeuw

Tegen de avond bracht Francis ons terug naar Marguerittes waar we hartelijk en dankbaar afscheid namen. Francis, un grand merci pour cette journée inoubliable! Nous n'oublierons jamais que nous avons vu ensemble les outardes et le flamingo nain dans cette région superbe.

Summary: This morning we had to meet Francis, a local photographer who was so friendly to show us his region. We started in Marguerittes and found rather quickly a first little bustard. After visiting the lake of Scamandre, we went for the lunch in Gallician. In the afternoon we went to the "Pont du Gau" where we saw a Lesser Flamingo between the Greater Flamingos. 
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten