maandag 18 maart 2013

Sue in the Field Museum

We hadden vandaag gepland om een museum te doen: Nicole wenste immers Sue te zien!
Sue is de bijnaam voor een van de grootste bekende skeletten van een Tyrannosurus rex dat nu wordt tentoongesteld in het Field Museum in Chicago. Met zijn vieren werden we voor een dag "Field Member" en kregen we niet alleen toegang tot het museum maar ook tot 2 nevententoonstellingen: "Underground Adventure" en "Creatures of Light".


Van bij het binnenkomen zagen we het al: dit museum bezoeken zou zeker de ganse dag kosten. We stonden in de grote hall samen met Sue en twee olifanten en hoorden een jeugdorkest - vertegenwoordigers van een of andere school - enthousiast de beste muziek uit hun blaasinstrumenten halen en wat later zette een jeugdige dansgroep van een andere school haar beste beentjes voor.


Wij begonnen met de "Birds", een tentoonstelling van opgezette vogels zoals we nog nooit gezien hadden. Deze liep vloeiend over in een identieke tentoonstelling van zoogdieren, maar ook vissen, insecten, amfibieën, reptielen ... alles kwam aan de beurt.

In een hoekje achteraan zagen we hoe specialisten in hun labo scans nemen van allerlei items: het museum heeft er zo een 1,2 miljoen. Zo kon men o.a. na het scannen van een mummie het gelaat van de overledene met grote zekerheid reconstrueren.


's Middags aten we een broodje daar ter plaatse en daarna zetten we ons bezoek verder. Zaal in, zaal uit, de 2 nevententoonstellingen en ... toen we doodop waren, hielden we het daarbij. Op het onderste niveau (ground level) waren we nog niet geweest ... nog een reden om terug te gaan ...

In de Loop stopten we even onder de spoorweg die daar door de straten loopt om even een foto te nemen en er de doorrit van een trein mee te maken.

Lang bleven we niet buiten: het was ijzig koud, de wind deed het nog kouder aanvoelen en we wilden voor rush-hour thuis zijn ...


Summary: Today we visited the Field Museum. We were glad to meet Sue, the great T. Rex. We saw beautiful things in this great museum. They have 1,2 items to arrange! We enjoyed the birds (of course),  the scanning of the mummies, the 2 exhibitions "Underground Adventure" and "Creatures of Light". We didn't make it to the ground level, we shall have to come back ...
In the Loop we stopped to let us, Nicole and I, experience the noise a passing train is making when passing above the streets.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten