donderdag 14 maart 2013

Fred, Sharon and Karen

Vandaag zouden we Fred, de neef van Nicole, voor het eerst ontmoeten. We hadden een afspraak met hem in de Holy Family Church in Chicago waar zijn vrouw Sharon voor de parochie werkt. We werden er door haar zeer hartelijk ontvangen en weinige ogenblikken later kwam ook Karen, de dochter toe. We maakten kennis en babbelden honderd uit. Toen ook Fred opdaagde was het wel een intens moment toen Nicole haar neef voor het eerst zag.Ze stelden voor samen te lunchen maar niet vooraleer we de kerk bezocht hadden. Sharon leidde er ons rond en nog nooit bezocht ik een kerk zo gedetailleerd: van het oksaal tot in de kelders van dit imposte gebouw bekeken we alles in detail! De toewijding van Sharon voor dit prachtige monument bleek uit de vele verhalen die ze ons vertelde. De 7 kaarsen voor OLV, de 2 koorknapen langs weerszijden van het altaar, de kelderverdieping met de vele unieke deuren, het beeld van de geknielde jongen die van straat af zichtbaar is, ... niets ontging ons.

Met zijn zevenen zaten we later aan een ronde tafel bij Tufano's in Little Italy! We vertelden honderd uit waarbij Nicole en Fred onmiddellijk een band voelden door hun gemeenschappelijk kennis van de grootouders van beiden.

In de namiddag liet Fred ons kennis maken met Chicago: we reden langs de Lake Drive, wandelden op de beach van Lake Michigan, bezochten het bezoekerscentrum van Northerly Island en eindigenden in de Signature Room at the 95th! Het zicht op Chicago is daar adembenemend (zeker vanuit de damestoiletten)!
Summary: This morning we met Fred, his wife Sharon and their daughter Karen - my Facebook-friend - in het Holy Family Church of Chicago. After a detailed visit of this church, we went for lunch at Tufano's in Little Italy. Afterwards Fred showed us a bit of Chicago: Lake Drive, the beach of Lake Michingan, the Northerly Island and last but not least the Signature Room at the 95th where the view is breath-taking!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten