maandag 10 september 2012

Mergus feest!

Gisteren organiseerde Mergus haar jaarlijks ledenfeest. 's Morgens reden we met de bus tot aan de zeesluis in Wintam om er het natuurgebied op het "Noordelijk Eiland" te bezoeken. Het werd een flinke wandeling langsheen de Rupel en terug langs het kanaal naar Brussel ondertussen de rietkragen en waterplassen afspeurend naar vogeltjes.



Een gids schetste ons de geschiedenis van het gebied, van het graven van het kanaal tot de technische kenmerken van de zeesluis. De foto hieronder mocht ik in feite niet nemen want "Het is verboden stil te staan op de sluisdeuren!"



Het middagmaal werd genuttigd op de "Vinci", een rivierboot op de Schelde in Temse. Daarna werd uitgevaren, eerst richting Dendermonde tot Mariekerke en daarna nog eens richting Rupelmonde tot voorbij de zeesluis. De deelnemers, waaronder ook de voorzitter Frank en de secretaris Johan, genoten op het dek van een rustige zonovergoten zondagnamiddag.





Vanaf de boot zagen we het graf van Emile Verhaeren in Sint-Amands en passeerden we Mariekerke waar Jan Hammenecker werd geboren. Het is van deze Vlaams gezinde schrijver dat Pierre een gedicht voorlas!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten