vrijdag 28 februari 2014

Een weekend onder vogelaars

Samen met M, M en J vertrokken we vrijdag namiddag naar Schouwen-Duivenland in Nederland om er vogels te gaan spotten. Via de Westerscheldetunnel (tolgeld = €5) reden we door Zeeland naar Noord-Beveland naar onze eerste halte, nl. de verzonken vogelkijkhut in Wissenkerke. Buiten een Duitse beroepsfotograaf in de hut zat er niets speciaal buiten de hut.

Toch vonden we enkel brilduikers die aan het baltsen waren. Het was mooi om zien hoe ze hun kop achterover hielden om indruk te maken op een wijfje. Verder zaten er nog kuif- en slobeend, wilde eend, grauwe gans, wintertaling, ... op het water. Het weer was grijs, er was dus weinig gelegenheid tot het schieten van mooie beelden.

Grauwe gans

Kuifeend

Vandaar reden we naar Colijnsplaat met verschillende stops waarbij alle waarnemingen vlijtig genoteerd werden. Via de Zeelandbrug reden we langs Zierikzee, Schuddebeurs en Noordgouwe naar Zonnemaire waar we een appartementje gehuurd hadden in de B&B Villetta. We hadden een salon, een eetruimte met keuken, 2 slaapkamers met elk 2 bedden en natuurlijk een douchekamer met aparte WC. Op de tafel stonden verse tulpen!

Verse tulpen


Voor het avondmaal gingen we te voet naar d'Ouwe Smisse op zo'n 3 minuten van ons verblijf gelegen. Van bij het binnenkomen viel de gemoedelijke gezelligheid op.

d'Ouwe Smisse

Maar ook de keuken wist ons daar aangenaam te verrassen! De Vittelo tonnato werd origineel gepresenteerd, het pompoensoepje met perno-droom (of was het pernod-room) smaakte lekker en de ossenhaas ging ook goed binnen. Zelfs het chocolade-banaan dessert getuigde van creativiteit. Het wijnarrangement was goed uitgekiend, een glas wijn bij de soep hoefde voor mij echt niet. Zowel de prijs van dit menu (€27,50 + €11,50 voor de wijn) als de vriendelijkheid waarmee de charmante gastvrouw ons bediende dragen bij toe het feit dat we dit restaurant ten zeerste aanraden en we er zelf zo vlug mogelijk willen terug gaan eten.

Voornaamste waarnemingen: zwarte zwaan, bontbekplevier, grote zaagbek, kluut, tureluur, bonte strandloper, brilduiker, bruine kiekendief, sneeuwgans

Please click on the images for a larger view!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten