vrijdag 21 februari 2014

Een oehoe in Brugge

Dat zie je ook niet alle dagen: een oehoe in Brugge Centrum! Op waarnemingen.be werd er deze week zo'n vogel gemeld. Er was al eerder een oehoe gemeld in Sijsele. Dus het zou wel eens kunnen waar zijn ...

Vandaag had ik met nog enkele vogelaars afgesproken om dat beestje te gaan zoeken. We hadden immers een indicatie gekregen van waar hij zou te zien zijn. Nadat we een betalend parkeerplaatsje hadden gevonden ontmoetten we ook de Bruggelingen die met de fiets op de afgesproken plek toekwamen. Samen wandelden we rond de locatie waar aanvankelijk niets te zien was tot hij, de oehoe, plots uit de galmgaten kwam gestapt en het centrum afspeurde.


De telescopen werden er op gezet, de fotografen namen vlug enkele beelden. Plots had hij ons in de mot. Hij keek ons aan, het moment om vlug nog enkele beelden te schieten.


Er passeerde een brommer en hij trok zich terug, enkel zijn 2 oortjes waren nog zichtbaar van op straat. Buurtbewoners die ook al komen kijken waren, troonden mij mee naar hun zolder. Wellicht was hij duidelijk zichtbaar vanuit het zolderraampje. Spijtig genoeg was dit niet waar, het huis stond te dicht tegen de plek waar hij zat en dus was de vogel minder goed zichtbaar.  Al bij al was het toch een  leuk aanbod van die bewoners. Zij meldden me nog dat ze dagelijks alle gegevens bij hielden: wanneer ze de oehoe zagen of hoorden roepen noteerden ze telkens het juiste uur. En hij zat er nu al van voorbije zondag!

Toen het begon te donkeren verlieten we het straatje terwijl we zeer duidelijk de oehoe hoorden roepen. Hij verscheen plots aan de andere kant van het galmgat, riep nog eenmaal en vloog met een sierlijke boog weg ...  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten