vrijdag 24 januari 2014

Fotograferen vanuit HBN's hutten: hut nr. 3

Gisterenmiddag zijn Michel, Patrick en ik vertrokken vanuit Brugge naar Delden in Nederland op zo'n 3u30 rijden. We zouden 3 dagen lang in drie verschillende hutten alles wat voor de lens komt fotograferen. Zonder files bereikten we ons hotel: "Het Wapen van Delden". Een eerste kennismaking met de keuken van dit hotel tijdens het avondmaal verraste ons: het eten en de wijn (een Valpolicella Ripasso) beviel ons ten zeerste.

Deze morgen waren we vroeg uit de veren. Na een flink ontbijt reden we naar de Lemelerberg, niet ver van Ommen, om er plaats te nemen in de schuilhut nr. 3 van Han Bouwmeester.  Deze hut is gelegen in een heidegebied en biedt plaats aan 3 fotografen. Ze was vandaag voor ons gereserveerd.

Hut nr. 3 (van buiten naar binnen)

Hut nr. 3 (van binnen naar buiten)

De collega's Michel en Patrick

Jullie verslaggever


Spectaculair waren de waarnemingen niet. Ook het weer zat niet mee. Het bleef de ganse dag mistig zodat hoge ISO-waarden moesten ingesteld worden. We zagen merel, koolmees, kuifmees, roodborst, gaai, pimpelmees en goudhaantje. Dit laatste vogeltje was net iets te vluchtig om het te fotograferen. De andere vogeltjes kan je hieronder bekijken. Klik maar gerust even op een foto!

Merel

Koolmees

Kuifmezen

Roodborst

Gaai

Pimpelmees

Kuifmees

Merel


 Bij de terugkomst in het hotel en na een warme douche konden we in het restaurant genieten van het maandmenu in afwachting van de komst van nog 5 fotografen: Dirk en Marc uit Antwerpen, Yves, Christine en Geert uit het verre West-Vlaanderen. Zo waren we met zijn achten om 's anderendaags de vier verschillende hutten die ons ter beschikking stonden te bemannen.


Please click on the images for a larger view!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten