zondag 26 januari 2014

Fotograferen vanuit HBN's hutten: hut nr. 1

Deze morgen ging de keuken slechts open om 7u. Sommige onder ons stonden al te wachten tot de deur van het restaurant open ging. Na een flink ontbijt - sommigen bakten zelf een eitje met wat spek - konden we uitchecken en naar de ons toegewezen hut rijden. Patrick en ik mochten vandaag plaats nemen in de hut nr. 1 van Han Bouwmeester, een van de bekendste vogelfotografen van Nederland.

Hut nr. 1

Patrick
 
In de omgeving van de hut moesten we eerst grote vetblokken met allerlei zaadjes er in wegnemen en dan de vogeltjes lokken naar de watertafel voor de hut door er "op een verantwoorde manier" wat voer rond te strooien. De beestje zijn daar zo gewoon van voedsel te krijgen dat ze, terwijl iemand aan de een kant wat voer legt, ze al zitten te eten aan de andere kant. Is het wel nodig dat we in de hut gaan, dachten we nog. Maar eenmaal binnen speelt zich op soms minder dan één meter een mooi spektakel af: allerlei kleine vogeltjes komen eten halen, verdringen er elkaar, komen zich wassen in het ondiepe water, ... alles leuk om zien.

Qua soorten was ik terug ontgoocheld. Vink, pimpelmees, koolmees, roodborst, merel, boomklever, glanskop en zelfs een eekhoorn kan ik in Brussel ook fotograferen. Het feit dat plots een sperwer de hele bende kort opjaagde helpt hier ook niet. Maar kom, ik probeerde gebruik makend van ietsje meer licht er het beste van te maken en schoot de volgende foto's.

Merel

Glanskop

Koolmezen

Pimpelmees

Boomklever

Merel

Merel

Merel

Eekhoorn

Roodborst

Pimpelmees

Vink

Koolmees

Pimpelmees

Vink

's Avonds bij het naar huis rijden overliepen we nog eens alle soorten die we gezien hadden tijdens deze driedaagse. Patrick was blij met de eekhoorn, ik vooral met de kuifmeesjes maar ... was het sop de kool wel waard?

Please click on the images for a larger view!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten