donderdag 31 juli 2014

Mode in 't zand

Op deze laatste dag van de hooimaand reed ik 's morgensvroeg naar de Uitkerkse Polder. In De Haan stond ik voor het rood licht. Vanuit de wagen nam ik een eerste foto. Het is immers niet gemakkelijk dit gebouwtje te fotograferen zonder muggles!

De Haan
Het was eerder rustig in de polders. Op de plas zat er geen enkele vogel, in de naastgelegen weide een eenzame kievit en wat verder een kleine zilverreiger.

Kievit

Kleine Zilverreiger
's Namiddags ging in stappen in de Zwinbosjes. Het was aangenaam wandelweer. Nu dat het Zwin zelf volledig hertekend wordt en het door de werken niet te bereiken is met de wagen raakte ik die kwijt in de Bronlaan in Knokke-Heist en hoefde ik daar enkel de straat over te steken om via een houten pad langsheen 2 poelen in de duinen van het Zwin te komen.

De Zwinduinen

Zadelzwam (?) langs het pad

Gans onverwacht stootte ik op een fotoshoot van een modeontwerper. J.C. Merckx schikte de koorden van zijn ontwerp rond een bevallig model, die - zoals bleek uit een gesprek - de dochter was van de fotografe. De jurk van gevlochten koorden was het ontwerp voor zijn eindwerk.

Een rekwisiet voor de fotoshoot

Model met ontwerp

Ik liet al vlug deze 3 mensen verder werken, wenste J.C. veel succes toe en wandelde verder, duin op, duin af. Mijn interesse ging immers meer uit naar de vogeltjes, de vlinders en andere insecten, alhoewel dat model er best wezen mocht. Met mijn fototoestelletje - een Canon Ixus 127 gekocht in de Aldi - kon ik, na enkele mislukte opnames, toch een groepje heivlinders fotograferen.

Heivlinders
Zicht op het Zwin

Mijn wandeling eindigde aan de afsluiting van het Zwin zelf. Ik keek uit over de grote plas waar op een nieuw aangelegd eiland veel vogels zaten: allerlei meeuwen, sternen (grote sternen en visdiefjes) en tientallen steltlopers, o.a. een groep van 29 lepelaars. Daarna werd het tijd om terug te wandelen.


Please click on the image for a larger view!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten