donderdag 4 oktober 2012

Naar El Rocio via het hart van de Brazo

's Morgensvroeg verlieten we Los Palacios en gingen we ontbijten in Pinzon, een kleine gemeente in het hart van de Brazo. Daarna reden we over stoffige wegen naar Coria del Rio, om daar de Guadalquivir met de veerboot over te steken. Vele malen hielden we halt om de rijkdom aan vogels te bewonderen.

Lifers in de Brazo del Este waren voor mij o.a. de Golden Bishop en het Sint-Helenafazantje (Amandva amandava).

Verrassend was zeker de ontdekking door Rik van een Westelijke Rifreiger tussen de vele koereigers op een van de plassen. De vogel zat veel te ver voor mijn 500mm-lens maar was met de telescoop prachtig waar te nemen.In de namiddag bezochten we eerst het natuurreservaat "Dehesa de Abajo", een grote laaggelegen plas met 750 flamingo's, 550 steltkluten, pijlstaarten, kemphanen, en nog veel meer ...... om daarna in de rijstvelden niet minder dan 2200 zwarte ibissen te tellen, 1800 kleine zilverreigers, een hop, een kerkuil (Tyto alba), 5 bruine kiekendieven, vele kleine zangvogeltjes, te veel om op te noemen.

Dit schitterende parcours eindigde in een lieflijk plaatsje dat ik me best herinnerde van een vorige reis: El Rocio. We werden er hartelijk verwelkomd in het Hostal Cristina dichtbij de uitgedroogde marisma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten