maandag 12 december 2011

Een weekend aan zee.

Om uit te rusten van de voorbije feestelijkheden trekken we van 7 tot 11 december naar ons huisje in Bredene. Voor het eerst kan ik de natuur in. Ik geniet met volle teugen en ontspan me volledig. Wat een zalige gevoel.


Bij mijn eerste uitstap naar de achterhaven van Zeebrugge gaat mijn hart wat vlugger kloppen als ik plots een sperwer zie zitten in het struikgewas. Wat later blijkt dat ze met zijn tweeën zijn.'s Anderdaags ontdek ik dat de Amerikaanse Steltkluut die reeds geruime tijd verbleef in de Schorreweiden van 't Pompje in Oudenburg ook terug is. Het is dezelfde vogel die ik maanden geleden reeds kon fotograferen, ik kan het ringnummer aflezen.Het weekend zelf brengen we door in Brugge waar een congres plaats vindt, waar Nicole niet op afwezig kan blijven. Ik wandel alleen door de straten van dit charmante stadje en doe wat aan nachtfotografie.

Ik geniet van de jeugd die zich uitleeft op de ijspiste op de markt en bekijk de verlichte gevels van de typische huizen.Maar zoek uiteindelijk de rust op in de kleine steegjes van dit Venetië van het Noorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten