zondag 5 mei 2013

Naar Leucate en La Côte Revée

Toen ik op zondagmorgen het raam van mijn slaapkamer open deed zat reeds een putter gedroogd gras te verzamelen voor zijn nest. Wij gingen ontbijten: wij hadden een english breakfast besteld!

Putter

Onmiddellijk na het ontbijt namen we afscheid van onze gastheer en reden we richting Leucate. Via Carcassonne reden we op Narbonne en daar namen we de autostrade Perpignan. Niet voor lang want al vlug verlieten we de autoweg en reden door de dorpjes van Bages (waar het rommelmarkt was) en Sigean richting Port-la-Nouvelle om daar de D709 te nemen richting La Palme en verder naar Leucate.

Natuurlijk hielden we halt waar we vogeltjes zagen. Zo hielden we o.a. halt bij de "Roc du Conilhac" om deze te beklimmen en daarna nog een wandeling te doen in de omgeving. We hadden er meer van verwacht: veel trek was er niet.

Europese kanarie

Bruine Kiekendief

Paapje

Rode patrijs

Geelpootmeeuw

Groenling

In de namiddag reden we rond in de velden van Caves, een kleine gemeente dichtbij Leucate. Het was een aangenaam weertje, de wegen lagen er verlaten bij met uitzondering van een enkele boer die aan het werk was tussen zijn vele wijnranken. We zagen er onder meer een roodkopklauwier en tot onze grote verbazing en blijdschap een westelijke blonde tapuit!


De velden van Caves

Roodkopklauwier

Westelijke blonde tapuit

Later op de dag na te zijn ingecheckt in ons hotel "La Côte Rêvée" in Leucate Plage, reden we nog naar de "falaise" tot aan de vuurtoren, "la phare du Cap Leucate" om er nog eens over zee te kijken waar we enkele Jan-van-Genten zagen en er nog een korte wandeling te doen. Avondmalen deden we in Leucate Village waar we blij waren terug een bar à vin te vinden die ook eten gaf: "Les Planches"!

La Phare

Christian voit un fou ... de bassan

Leucate Plage

Summary: Today we left Mazères for Leucate. We followed the highway in the direction of Carcasonne and Narbonne and from there in the direction of Perpignan. We took smaller roads to visit the region of Bages and Sigean. We climbed the "Roc of  Conilhac" in the hope to see the migration of a lot of birds. But nothing happened and so we made a walk around the rock. In the afternoon we visited the region of Caves. There we saw a black-eared wheatear, a rare bird for us, Belgians. After visiting the lighthouse of Leucate we checked in in our hotel "La Côte Rêvée" in Leucate Plage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten