vrijdag 3 mei 2013

Naar le DDO de Mazères

Nu dat de vrouwtjes terug in Brussel waren, gingen wij (Christian en ik) nog enkele dagen vogelen. Eerst nam ik nog enkele foto's van het vakantiehuisje van Christian - daarmee zou hij zijn website updaten - en daarna reden we via Nîmes, Montpellier, Beziers, Carcassonne naar Mazères.


Het "Domaine des Oiseaux" (DDO) van Mazères is een ideale plaats om vogels te spotten. Zowel fotografen als waarnemers zijn er verenigd in een vereniging "Les Amis Du Domaine des Oiseaux".
Ik had reeds contact met een van deze vrienden, nl. Régis die evenals 6franc6 zijn foto's post op Flickr.

Vooraleer het domein te ontdekken gingen we eerst middagmalen in "La Ferme Ô Délices" juist naast het museum van het DDO. We genoten daar van de "Menu Cocotte Minute" voor €10.90 per persoon.

En daarna gingen we op stap. We trokken van vogelkijkhut naar vogelkijkhut. De ene lag al beter dan de andere, de ene was verzonken in de grond, de andere lag hoog op een berg en ver van het water. Het spreekt vanzelf dat we langer vertoefden in die goede kijkhutten. Goed zowel voor de waarnemer als voor de fotografen. Daar moeten zij die in Vlaanderen vogelkijkhutten bouwen zeker eens naar gaan kijken. Er zouden dan misschien geen gedrochten zoals bv. in Oudenburg meer gebouwd worden. Misschien ...

Met de lens bijna op het wateroppervlak kan men mooie foto's maken. Hieronder enkele van mijn probeersels.

Groenpootruiter

Kemphaan

Kleine Plevier 
Kleine plevier

We wandelden verder. We zagen ooievaars, bruine kiekendief, Canadese ganzen, bontbekplevier, witte kwikstaart, enz ...

Ooievaar

Witte Kwikstaart

Op een bepaald moment stapten we een vogelkijkhut binnen en wie zat daar ons op te wachten: Régis! Francis had hem verwittigd en hem gevraagd ons goed op te vangen. Dat deed hij dn ook met een grote glimlach. Hij vertelde honderd uit: over het domein, de fotografen, hun clubhuis, ... en nam ons mee naar andere vogelkijkhutten. Wat later zaten we in zijn wagen en toonde hij ons de ruime omgeving van het domein. Lang smalle landbouwwegen reed hij met ons rond, toonde ons de terreinen van de DDO en van de aangelanden, vrienden van hem en - tot onze grote verwondering - wees hij ons drie wilde pauwen aan die daar in bomen verbleven!

Pauw

Laat in de namiddag reden we naar Malegoude - op een half uurtje rijden van Mazères - waar Christian een kamer voor elk van ons gereserveerd had in de "Auberge du Balestrié". We namen daar het avondmaal en stelden vast dat de eigenaar - die ons bediende - een Engelsman was ...

Summary: After taking some pictures of the little house for the website of Christian, we left Uzès with destination Mazères. There we visited in the afternoon the different bird hides - especially build for the nature photographers - of the "Domaine des Oiseaux" (DDO). We met Régis, a local photographer, who is publishing his pictures on Flickr, just as I do! In the evening we arrived in the "Auberge du Balestrié" runned by an English man.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten