zaterdag 22 november 2014

Met acht in Oman

Deze nacht ofwel deze morgen maar dan zeer vroeg zijn we met zijn achten aangekomen in Muscat, Oman. Valérie, Johan, Jef, Benny, Frank, Yvan, Marc en ik met al ons materiaal:verrekijkers, telescopen, fototoestellen, teleobjectieven, vogel-, vlinder- en libellengidsen. Twee weken lang zullen we dit land bezoeken van noord naar zuid om er zoveel mogelijk vogels, vlinders en libellen te zien.

Daarnaast zal het land zelf, met zijn inwoners, zijn minaretten, zijn immigranten, zijn landschappen, zijn natuur, zijn klimaat, ... sommigen onder ons ook interesseren.

We werden aan de luchthaven met een busje afgehaald en vier onder ons werden ondergebracht in de B&B van mevrouw Siw Rantappa-Buring terwijl de andere vier in het nabije Samara Hotel werden ondergebracht.

Na een te korte nachtrust wandelden we eerste Al-Qurm-street op en af vanwaar we een goed zicht hadden op het estuarium en het strand.

Al Qurm Street

Estuarium met het park

Het strand

Na onze meegebrachte lunch - we hadden onderweg al driehoekjes kaas gekocht - wandelden we in het gelijknamige park en noteerden alle vogels die we zagen. Dat die plaatsen vogelrijk zijn blijkt uit het feit dat we 's avonds al 74 soorten konden oplijsten  en ik al 20 lifers had, waaronder die hieronder afgebeeld.

Mongoolse plevier

Grijze frankolijn

Grote kuifstern

Bastaardarend

Loodbekje

Treurmania

Mangrovereiger

Please click on the image for a larger view!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten