zaterdag 25 januari 2014

Fotograferen vanuit HBN's hutten: hut nr. 2

Deze morgen rinkelde de wekker om 6 uur. We hadden afgesproken om rond 6u30 samen te ontbijten en ons dan per twee naar de ons toegewezen hut te begeven voor een dagje vogelfotografie. Ik zou samen met Patrick de schuilhut nr. 2 bemannen op zo'n 10 minuutjes rijden van ons hotel. Uitzonderlijk konden we nog eens deze hut gebruiken want in feite was deze hut vanaf 2014 niet meer te boeken.

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat dit knusse hutje mij wel beviel. Het ligt in een bosgebiedje, niet ver van hut nr. 1 en heeft een unieke watertafel voor fotografie vanuit een laag standpunt.

Enkel voor 2 fotografen

De watertafel

Het weer was minder mistig, koud rond het vriespunt en ... we zagen dezelfde soorten als gisteren in hut nr. 3: roodborst en de drie mezensoorten: pimpel-, kool en kuifmees.  Maar hier kregen we ook de heggenmus, de vink, een grote bonte specht, de boomklever en de glanskop voor de lens.

Roodborst

Heggenmus

Vink

Grote bonte specht

 
Boomklever

Pimpelmees

Kuifmees

Glanskop

Patrick maakte een sprong van plezier toen hij een eekhoorn ontdekte. Dit lieve diertje liep vlug langs de rand van de watertafel in de richting van de hut nr. 1 ... maar toen we later onze vrienden hiervan inlichtten konden ze enkel negatief antwoorden: zij hadden het beestje niet gezien maar daarentegen wel de sperwer en de zwarte specht! Wij gingen morgen in die hut zitten! Dat beloofde!

Eekhoorn


Please click on the images for a larger view!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten