zondag 2 december 2012

Met Christian aan zee.

Het was terug al een tijdje geleden dat Christian even op bezoek kwam in Bredene. Deze morgen arriveerde hij al om 9u18 met de trein. We reden naar de Spuikom om deze even af te speuren. Vele tientallen futen waren aan het vissen. Eén middelste zaagbek durfde zich in hun midden tonen. Wat verder zaten ook nog een viertal dodaars, terwijl een 15-tal brilduikers ook aan het fourageren waren. Deze zijn zo moeilijk te tellen: er is er altijd wel eentje dat onder water verdwijnt ...

Aan de andere kant van het kunstmatige meer, ter hoogte van "De Oesterput", vonden we 7 eider, vele tientallen meerkoeten en kieviten en nog één watersnip. Ook een stormmeeuw trok nog onze aandacht.



Vandaar ging het naar de Oostendse vismijn, deden we een wandeling op de Oosteroever, en reden we verder langs de kust naar Middelkerke. Daar werd halt gehouden op de dijk en we verorberden er onze broodjesmaaltijd in de gezellige warmte van de wagen. Want hoewel het een blauwe hemel was met veel zonneschijn - in tegenstelling met de rest van 't land - lag de gevoelstemperatuur toch zeer laag. We waren voordien al even kort op het strand geweest van Raversijde om de vele tientallen vogels op de strandhoofden te determineren. We zagen er bonte strandlopers, steenlopertjes, zilverplevieren.





In Nieuwpoort gingen we naar de vogelkijkhut dicht bij de haven. Daar zagen we vele wulpen, bergeenden, wilde eenden, kieviten, tureluurs en ook nog 3 rotganzen.

Op de terugweg reden we langs de vaart richting Oostende, bezochten we nog vlug even de velden van Oudenburg, Stalhille en Klemskerke maar er viel niets spectaculair meer te beleven. Later reden we - op voorstel van Nicole - samen naar Brussel ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten