woensdag 13 maart 2013

Brussels Airlines vs. United Airlines

Vandaag 13 maart zouden we naar Chicago vliegen. Een taxi bracht ons naar de luchthaven. Bij het inchecken aan de balie van United Airlines kon men ons geen zetel toewijzen, we zouden die maar bij het inchecken van het vliegtuig krijgen. Het verwonderde mij niets: ik had de dag voordien geprobeerd ons online in te checken en dat was ook niet gelukt! Van onze neus maken - en ik kan dat - hielp niet: we waren klant van Brussels Airlines en niet van United die wel de vlucht uitvoerde!

Wij dus naar de balie van Brussels Airlines. De bediende was bereid om onmiddellijk tussen te komen bij United. Hij vertrok met onze voorlopige instapkaarten en kwam terug met andere voorlopige instapkaarten. Een juiste zitplaats kon ons niet toegewezen worden en dit zou gebeuren bij het inchecken. Wij konden wel mee - alhoewel de vlucht overboekt was (zeiden ze) - ze waren immers verplicht ons een plaats te geven.



Aan de gate werd onze naam uitgeroepen en de dame van dienst gaf ons nieuwe instapkaarten met twee zitplaatsen naast elkaar met zelfs meer beenruimte (kost normaal $100 meer vertelde ze nog)! En inderdaad 27 K en 27J waren mooie, ruime zitjes naast elkaar. Ik aan het raam, Nicole had een gangzitje. Achteraan in het vliegtuig bleken nog veel lege plaatsen te zijn .... Eigenaardig toch hé!



Na een vlucht van 8u30 landden we om 13u25 in Chicago. Nadat onze vingerafdrukken genomen waren aan de douane konden we in de armen vallen van Pat & Mike zonder nog enig probleem.

In de namiddag reden we wat rond in de omgeving van hun huis in St. John, we keken verwonderd naar het immens grote beeld van OLV aan hun kerk en 's avonds rond 21u viel ik zowaar in slaap. Maar ja, het was voor ons dan ook al 3u in de morgen ...

Summary: We left Brussels at 10AM after a few problems at the counter of United. We were clients of Brussels Airlines, so we had to wait to receive a seat at the gate! After a flight of 8h30 we arrived in Chicago and without any problems at the customs, a few minutes later we met Pat and Mike. In the afternoon we visited by car the city of St. John and were surprised to see such a tall statue of the Holy Mother ...  At 9PM I felt asleep .... it was then already 3AM for us ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten